UM over formats, copyrights & Mayer

UM over formats, copyrights & Mayer

Onlangs leverde UM een nieuwe ondersteuningsplatform op over video en onderwijs. Een onderdeel ervan zijn clipjes over videoformats, een Engelstalige clip over copyright en een aangepast en vertaalde clip over Mayer. Deze materialen wil UM graag delen! In dit artikel vind je korte info over deze materialen en de beschikbaarheid voor hergebruik..

Om docenten te helpen bij het maken van clips heeft UM veel materialen ontwikkeld en enkele Engelstalige clips opgenomen die je in dit artikel kunt bekijken maar ook downloaden voor eigen gebruik. Alles clips zijn te gebruiken onder CC licentie CC BY  - NC Attribution-NonCommercial 


In de eerste clips worden videoformats toegelicht wat docenten helpt bij het verkrijgen van een beeld van de mogelijkheden op het gebied van video in onderwijs. 

 


In de tweede clip wordt ingegaan op copyrights rondom  video en onderwijs.  Waar moet je rekening mee houden als je opnames maakt en gebruik maakt van '3th party materials'. Bovendien gelden binnen het onderwijs aparte regels die in deze clip helder worden toegelicht.

 


De 3de video gaat over: 'Video design and the multimedia principles of Richard Mayer' Vele hebben ooit  de video gezien van Don Zuiderman waar hij de multimedia theorie uitlegt in een clip. UM heeft toestemming gevraagd om deze clip te gebruiken en er een Engelstalige variant van te maken.  Deze is zeer bruikbaar binnen het toenemend Engelstalige onderwijspraktijk van het HO.

 


Onder 'Links'  vind je de URL's naar de betreffende Vimeo bestanden, waar je de clipjes kunt bekijken, delen of downloaden.

Met dank aan UM en Ilse Sistermans voor het beschikbaar stellen van de materialen en de samenwerking met Weblectures.nl

Esther Breuker, hoofdredacteur Weblectures.nl