Zomervakantie 2017

Zomervakantie 2017

De zomervakantie is voor bijna iedereen aangebroken, tijd om even een paar weken rust te nemen. Ook voor de redactie van Weblectures.nl. Graag bieden we je toch enkele lees- en kijktips, mocht je zin en tijd hebben en behoefte aan inspiratie. 21 augustus zijn we weer bij je terug en wensen je een hele fijne vakantie!

SIG bijeenkomsten
In mei 2017 heeft een SIG bijeenkomst over Virtual Reality plaatsgevonden bij de RUG in Groningen. Een bijzonder goede en informatieve bijeenkomst met een buitgewoon interessante keynote lecture die zeer de moeite van het ( her) bekijken waard is.

Ook de Seminar Video content in higher education: new models for licensing and service innovation was een interessante waarvan  een verslag is gemaakt en de registratie hier is terug te kijken.

UM
Universiteit Maastricht heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan een prachtig ondersteuningsmateriaal op het gebied van video en onderwijs. Mocht je het gemist hebben dan lees je hier info over formats, copyrights & MayerAl het materiaal is Engelstalig en zo te gebruiken voor je eigen onderwijspraktijk. Ook kun je hier de portal bekijken en achtergrondinfo lezen. Tot slot is hier een overzicht beschikbaar waar je good practices uit het hele land kunt bekijken..

Aan de slag
Afgelopen jaar is bovendien hard gewerkt aan het publiceren van veel praktische informatie voor docenten zoals 360 graden video, Quizzip, Student generated video en Edpuzzle. Ook werd  door KULeuven ondersteuningsmateriaal gedeeld over DIY video

Dus blader gerust even terug als je wat hebt gemist maar bovenal wensen wij je een hele ontspannende valantie toe.

Redactie van Weblectures.nl : Hans Bronkhorst, Sanne Gratama van Andel, Erik Boon,  Jeroen Bottema en Esther Breuker